Waarom jij een ijzersterke financiële planning nodig hebt

Heb je wél dromen, maar géén glazen bol? Die glazen bol heb je niet nodig als je je financiële planning helemaal op orde hebt én klant bent bij Activaa. Waarom is een financiële planning voor een ondernemer nodig en hoe maak je eigenlijk een financieel plan? In deze blogpost leggen we het je uit.

Het is onze missie het maximale resultaat uit jou en je onderneming te halen. Voor sommigen is dat vrije tijd, terwijl het voor anderen een grandioze omzet is. Juist daarom leren we onze klanten kennen. Alleen zo kunnen we in advies op maat voorzien! Wil jij weten wat jouw financiële toekomst jou brengt? Dan is een financieel plan je antwoord. Samen kijken we naar je drijfveren en je doelen.

Voordelen van een financiële planning

Dat veel ondernemers houden van een risico, betekent niet dat je alles op het beloop moet laten. Sommige dingen moet je plannen. Zoals dus je financiën. Waarom, vraag je? Nou, zo’n uitgestippelde toekomst heeft veel voordelen:
• je weet precies wat er binnenkomt en uitgaat de komende tijd, dus de kans dat je een financiële uitglijder maakt, is klein;
• per ongeluk toch een financiële tegenslag, dan kan je deze goed opvangen;
• je doelen zijn allemaal binnen (hand)bereik;
• je hoeft je ’s avonds op de bank niet meer druk te maken over je financiën, want alles is goed geregeld (voor jou, je onderneming en je gezin).

Waar helpt een financieel plan je mee?

Je weet als geen ander dat ondernemen niet alleen draait om geld verdienen, maar je hebt wel genoeg geld nodig om je bedrijf gezond te houden. Dan hebben we het bijvoorbeeld over fitte werknemers, maar ook over het maken van lastige beslissingen. Ga je investeren of juist niet? Is het overnemen van een bedrijf aan de orde? Met een cashflowplanning weet je waar je staat en waar je heen kan. Uiteindelijk weet je dus precies hoe het ervoor staat met je financiën: je inkomsten, uitgaven, crediteuren en debiteuren. Zijn je bedrijf en jij financieel gezond of is het tijd aan de bel te trekken? Het is van belang dat je een buffer hebt om onverwachte tegenvallers op te kunnen vangen, zowel privé als in je bedrijf.

Verder kijken we naar onderwerpen als:
• wat is voor jou de beste ondernemingsvorm?
• Is het beter je kantoorpand te huren of te kopen?
• welke keuzes maak je om straks zorgeloos van je oude dag te genieten?
• hoe betaal je zo min mogelijk belasting?
• welke processen kan je automatiseren om tijd (en dus geld!) te besparen?
• mag je winst uitkeren en is dat wel slim om te doen?
• op welke toeslagen heb je recht?
• geld lenen kost geld, maar we helpen je -dankzij ons grote netwerk- aan de voordeligste financiering

Meer weten over een financieel plan?

Heb je het eigenlijk veel te druk om je met een financiële planning bezig te houden of wil je het graag uit handen geven? Wij streven altijd naar het beste voor jou én je onderneming. Kom gerust langs om een financieel plan te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

PS: binnenkort is koffie drinken bij ons nóg leuker, want dan zitten we in ons nieuwe kantoor! Heb jij het al gezien?