Over Activaa

Wij zijn adviseurs, functie en functie verenigd door onze pioniersgeest

Ondernemen met activa(a), daar zit toekomst in

Het is onze missie om op een leuke manier het maximale resultaat uit de ondernemer én het bedrijf te halen. Het maximale kan van alles zijn. De één wil meer vrije tijd en neemt genoegen met wat minder geld, terwijl een ander vooral veel geld wil. Samen met jou bouwen aan je onderneming en je toekomst. Staat de fundering van je bedrijf al als een huis? Dat alles voor jou en de mensen om je heen goed geregeld is; daar staan wij voor.

 

De beste keuzes

Als je graag een persoonlijke businesscoach en accountant achter je hebt staan die jouw taal spreken, je volkomen ontzorgen en goed bereikbaar zijn, dan kan je op ons rekenen. Door altijd direct en eerlijk te zijn, maken we samen de beste keuzes. We bouwen graag een persoonlijke band met je op. Want een beslissing kan wel bij je bedrijf passen, maar past het ook bij jou? Ontdekken en aanvoelen wat jij nodig hebt om het maximale te bereiken. Dat kunnen we als geen ander.

We stoppen niet bij de onderneming

Wil je alles goed geregeld hebben? Dan stoppen je keuzes niet bij je onderneming. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als jij overlijdt? Je wilt er niet te lang over nadenken, dus daarom doen wij het voor je. Gelukkig zijn er ook leukere dingen, zoals kansen die privé erg mooi uitpakken. Ook daar kijken we naar.

Wat kan Activaa Accountants en Adviseurs voor jou betekenen?

Wil je meer weten over wat wij specifiek voor jou kunnen doen? Neem gerust contact met ons op! Het is gratis, vrijblijvend en zeker geen straf om met ons aan de lijn te hangen. We zijn bereikbaar op 085 060 09 60. Spreken we je snel?

Activaa. Voor ondernemers die het écht willen maken.

✓ je eigen adviseur ✓ altijd inzicht
✓ per maand opzegbaar ✓ tijdsbesparing ✓ gemak

Adviseurs

Wouter Alings

Partner

 

Een stoffige accountant heb ik nooit willen zijn. Mijn missie voor Activaa is om tegen de gevestigde orde aan te durven trappen, maar vakinhoudelijk wel steengoed te zijn. Kwaliteit staat bij ons áltijd bovenaan. Iedereen verdient en krijgt bij ons persoonlijk en passend advies.

 

Het leukste aan dit vak is het werken met diverse ondernemers en dat ik nog altijd van ze leer. Dat je naast ze staat, in goede én in slechte tijden. Dat je niet in de gebaande paden loopt om samen het einddoel te bereiken. Ik ben altijd bezig met innoveren, met ‘het volgende’ en het meedenken met de ondernemers. Ik kan er echt van genieten als je iemands grootste succes bereikt. Of als je een bedrijf waarmee het slecht gaat weer enorm winstgevend maakt. Strategisch bouwen maakt alles mogelijk.

Inmiddels heb ik zo’n groot netwerk opgebouwd dat ik ‘altijd wel iemand ken’ of ‘iemand ken die iemand kent’. Op die manier kan ik precies de juiste mensen met elkaar in contact brengen, bruggen bouwen en verbinden. Zo krijg je precies voor elkaar wat je hebben wilt. Samenwerken en samen dingen bereiken, daar sta ik elke dag voor op.

Richard Lenting

Partner

 

Het helpen van mensen zit er al van jongs af aan in. Ik was gek op die spelletjes waarbij je een pretpark moest bouwen: klanten blij maken, je financiën op orde hebben, goed voor je personeel zorgen en er dan ook nog eens een goed rendement uit halen. Anderen helpen om dit ook te realiseren, dat geeft mij energie. Sinds september 2015 doe ik dit bij Activaa. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare.

 

Het continu met ondernemers in gesprek zijn, het beste in ze naar boven halen en dit ook weer kunnen toepassen bij andere ondernemers. Het is belangrijk dat je goed met mensen kan omgaan en dat je kan beoordelen hoe het met een onderneming gaat. Ik houd me het meest bezig met het adviseren van ondernemers, breder dan alleen hun administratie. Dat is het mooie aan dit vak en dat geeft mij energie.

Front office

Mateo van Dijk

Clientmanager

 

Ondernemers helpen met ondernemen, dat is wat mij energie geeft. De financiële administratie zo inrichten dat het geen last is, maar juist helpt bij het maken van keuzes. Prosessen zo optimaliseren dat er tijd vrij komt om te ondernemen. Adviezen geven die zich terugverdienen voor de klant. Dat zijn manieren waarop ik ondernemers wil helpen.

 

Bij Activaa werk ik samen met collega’s die hetzelfde willen en samen vormen we een team dat klaarstaat voor onze klanten en hen helpt met de vele uitdagingen waar zij mee te maken krijgen. Ik ben blij dat ik dit dagelijks bij Activaa mag doen!

Erik Klinkien

Junior cliëntmanager

 

Mijn familie is een rasechte ondernemersfamilie. Ik vond het dus altijd al interessant om de groei van bedrijven te zien. Ik hield het nieuws erover in de gaten en las er boeken over en nu is het eindelijk zover dat ik het van dichtbij mee mag maken als junior cliëntmanager. Met goed klantencontact, het opstellen van jaarrekeningen en het adviseren van bedrijven, laat ik zien dat ik van toegevoegde waarde ben. Het leukste om te doen? Sparren met de klant, zodat zij zich uiteindelijk puur op het bedrijf kunnen richten en ik mijn steentje kan bijdragen aan de groei.

 

Bij Activaa zit ik helemaal op mijn plek. Er hangt een fijne sfeer, we werken met de leukste klanten en de beste collega’s. Het is geen ‘geitenwollensokken-accountantskantoor’, maar een kantoor waar we een heel andere insteek hebben: veel digitaal, pro-actief, snelle communicatie naar en met de klant en echt het beste uit de ambitieuze ondernemers halen.

Tamara Terlien

Gevorderd Assistent

Anders dan standaard, dat trekt mij wel aan. Dat is dan ook de reden dat ik bij Activaa ben gaan werken. Het is een jonge, vlotte onderneming en daar houd ik wel van! We zijn hier van ‘hup, werken en gaan’. Wat me het meest blij maakt, is als ik klanten blij maak. Een goede jaarrekening die voldoet aan alle eisen en dat de administratie helemaal in orde is. Nadenken over hoe we de administratie kunnen optimaliseren en de resultaten verbeteren.

Mijn weg naar accountancy is ook anders dan standaard. Ik deed eerst een opleiding in paardenhouderij en ben erna doorgegaan met accountancy. Hier ligt toch wel mijn hart. Ik bouw een band op met de klanten en ben echt bezig een onderneming zo optimaal mogelijk te krijgen. Dat is toch mooi?

Erwin Swanink

Assistent

 

Het mooiste compliment voor allebei is dat je als stagiair wil en mag blijven bij het bedrijf waar je afstudeerde. Tijdens mijn opleiding kwam ik terecht bij Activaa en voorlopig wil ik hier niet meer weg. Een vooruitstrevend accountantskantoor, waar veel digitaal gebeurt en je je omringt met leuke collega’s en minstens zulke leuke klanten.

Al sinds kleins af aan roep ik dat ik dit werk wil doen, want mijn vader werkt ook op een accountantskantoor als assistent-accountant. En toen bleek ik ook nog eens goed te zijn met cijfers. Het is me echt met de paplepel ingegoten. Nu ik zie hoe blij klanten zijn als je ze op dingen attendeert, hun administratie helemaal in orde is en de jaarrekeningen kloppen — dan weet ik zeker dat ik de goede keus heb gemaakt.

Zorgen dat ondernemingen groeien, doordat je ervoor zorgt dat alles goed verloopt. Ik ga met een goed gevoel naar huis als ik alles heb gedaan wat ik kon, om de bedrijven weer een beetje beter te maken. Als accountantskantoor maken we het onze klanten graag makkelijk. Halen we alles uit de ondernemer. En dat betekent ook dat ik altijd het beste uit mezelf moet halen.

Stefan Stijsiger

Assistent

 

Ik wist eigenlijk nooit echt precies wat ik wilde doen ‘als ik later groot was’. Wel was ik altijd al goed met cijfers. En als je ergens goed in bent, vind je het automatisch ook erg leuk. Ik speelde graag Monopoly, was altijd de beste in hoofdrekenen en mijn resultaten bij M&O en Economie waren altijd heel goed. Daar wilde ik dus wel meer over weten.

Mijn mentor op de middelbare school vond accountancy wel wat voor mij en hij heeft gelijk gekregen. Toen ik stage ging lopen bij Activaa, wist ik dat zeker. Ik koos voor de richting assistent-accountant, omdat ik daar veel klantencontact heb. Je helpt klanten met het complete plaatje: administratie, aangiftes, advies. Je wandelt met zo’n klant door het hele proces heen. Wat mij betreft is juist dat goud waard.

Het beroepenveld verandert, want er gaat steeds meer automatisch. Als jij met je persoonlijke benadering en adviezen een klant écht verder helpt en een band opbouwt, dan is dat echt mooi.

Bij Activaa houd ik me bezig met alle soorten administraties, aangiftes en het opstellen van jaarrekeningen. Activaa is een fijne plek om dat te doen: leuke klanten waar je goed contact mee hebt en veel variatie in het werk. Met het team kijken we naar meer dan alleen cijfers. Zien we iets opvallends? Een kans, een verbeterpuntje of iets om een compliment over te maken? Dan doen we dat ook.

Inmiddels ben ik afgestudeerd en ben ik blij dat ik bij Activaa aan het werk ben. Een vernieuwend accountantskantoor waar ik veel mag leren en klanten mag helpen groeien.

Melvin Spruit

Assistent

 

Al op de middelbare school wist ik dat ik ‘iets economisch’ wilde doen, maar wat precies — dát wist ik niet. Een vriend ging naar de open dag van Accountancy en ik ging mee, want dat leek mij ook wel wat. En inderdaad: accountancy sprak me heel erg aan, dus dat ben ik gaan studeren.

Inmiddels zit ik in mijn laatste jaar en loop ik mijn (afstudeer)stage bij Activaa. Bij meerdere accountantskantoren gesolliciteerd en ook alle kantoren die zich via de Hogeschool Utrecht aanboden afgewezen, want ik wilde graag bij dit jonge, mooie, vooruitstrevende bedrijf werken. Een goede keus — er is hier veel kennis aanwezig, je leert snel en ik voel me hier thuis! Ik houd me zowel bezig met jaarrekeningen samenstellen, administratie voor klanten verzorgen en controleren of alles klopt. Daarnaast doe ik een onderzoek naar een actueel onderwerp in de wereld van de accountancy.

Als alles is afgerond, dan ga ik de AA-kant op. In de toekomst wil ik bedrijven advies geven, want klanten helpen groeien is wat ik het liefste doe. Ik vind het mooi dat ik met mijn advies een bedrijf een extra stap kan laten maken. Door interesse te tonen, te bekijken wat een bedrijf écht wil, een luisterend oor te zijn, kan je het uiterste eruit halen voor een klant.

Accountancy en helpen zijn sowieso twee dingen die me blij maken. Ik werkte ook op open dagen op de hogeschool, om studenten te enthousiasmeren voor het accountancy-vak. Je zou me een ambassadeur van het vak kunnen noemen. Maar wel op een eerlijke manier, want het is wel pittig. Maar pittig of niet, het is heerlijk als je dag afsluit en je alles van je lijstje afgewerkt hebt en je de volgende dag weer verder mag met bedrijven helpen groeien.

Jeroen Koning

Assistent

 

Een cliché voor volgens mij iedereen in de financiële wereld, maar ook ik wilde altijd al iets met cijfers doen. Ik was als kind al goed in rekenen, vond op jonge leeftijd cijfers al interessant. Het was kiezen tussen ICT en accountancy — en ik ben nog iedere dag blij met mijn keuze. Vooral nu ik helemaal mijn plek heb gevonden bij Activaa. Waar de meeste accountantskantoren stoffig zijn, werken met het motto ‘we doen het altijd al zo’ en meestal oudere mensen in dienst hebben, is Activaa precies het tegenovergestelde. Het gaat hier om groei: van jezelf, van de organisaties die klant zijn en van Activaa. Met alle ruimte om te leren, het beste uit alles en iedereen te halen, is het nóg leuker dan ooit om onze klanten sterker en toekomstbestendiger te maken. En als je dan een klant blij maakt door iets met spoed te regelen, problemen snel op te lossen en dat alles samenkomt en soepel verloopt, dan weet ik weer precies waarom ik dit werk doe.

Wat me dan zo aantrekt? Dat je een inkijkje hebt in allerlei ondernemingen. Al die cijfers en bijbehorende beslissingen. Dat je twee vergelijkbare ondernemingen hebt, die allebei dezelfde omzet draaien, maar de één heeft twee ton winst en de ander heeft niks. Dat fascineert me. Wat voor slimme keuzes kan je maken, wat kan je doen, om het maximale resultaat te behalen? En dat kan van alles zijn: meer vrije tijd of juist meer geld. Zo goed mogelijk helpen, van het verwerken van administraties en aangiftes tot adviseren.

Sabrina van Manen

Salarisadministrateur

 

Ik hield altijd al van dingen goed regelen en cijfers zijn al van jongs af aan mijn ding. Als je dan ook nog eens houdt van deadlines en van elke maand heel veel mensen blij maken, dan is salarisadministrateur je ideale baan. Ik heb elke maand een strakke deadline waar ik me aan moet houden, want ik wil dat iedereen op tijd zijn of haar salaris ontvangt. Want het gaat om meer dan elke maand op een knop drukken.

 

Ik doe voor verschillende klanten de salarisadministratie, wat meerdere dingen inhoudt. Zoals dat klanten wijzigingen doorgeven als salarisverhogingen, eenmalige vergoedingen en een fiets van de zaak. Maar ook dat ik het salarissysteem inricht naar wens van de klant — denk dan aan verlof en een pensioenregeling. Daarnaast geef ik advies als iemand tussen neus en lippen door iets vertelt dat bij mij alle alarmbellen af laat gaan.

 

Cynthia Kramer

Officemanager

 

Variatie en mensen blij maken — dat is waar ik van houd. Bij Activaa houd ik me dan ook bezig met bijna alles: nieuwe klanten in het systeem invoeren, een bloemetje bestellen voor een klant, ervoor zorgen dat niemand misgrijpt als hij of zij naar een pak printerpapier zoekt. Maar ook de algemene mailbox beheren, de telefoon aannemen, de post op de juiste bureaus leggen en eigenlijk gewoon zorgen dat alles op kantoor op rolletjes loopt.

 

Activaa is een ontzettend leuk bedrijf om te werken. Het pand is fijn, ik voel me op mijn gemak bij mijn collega’s, de werkzaamheden liggen me goed. Ik voel me eigenlijk gewoon heel erg thuis hier. Zo thuis, dat ik aan het einde van de dag gewoon schrik als ik op mijn horloge kijk en denk ‘oh, joh, het is al tijd om te gaan!’.

 

En als ik dan de deur achter me dichttrek en besef dat ik klanten blij en tevreden heb gemaakt (of gehouden), dan is mijn dag geslaagd. Het geeft me een goed gevoel als ik een klant goed heb geholpen en als ik blije gezichten op kantoor zie.

Meer info

Wil jij graag meer informatie? Neem direct contact met ons op via onderstaande mail of telefoon. Wil je liever teruggebeld worden, vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring voor bezoekers te verbeteren.