Wij zijn adviseurs, functie en functie verenigd door onze pioniersgeest

Adviseurs

Wouter Alings

V(ERB)INDER

Richtte Activaa op in januari 2014

Een stoffige accountant heb ik nooit willen zijn. Mijn missie voor Activaa is om tegen de gevestigde orde aan te durven trappen, maar vakinhoudelijk wel steengoed te zijn. Kwaliteit staat bij ons áltijd bovenaan. Iedereen verdient en krijgt bij ons persoonlijk en passend advies.

Het leukste aan dit vak is het werken met diverse ondernemers en dat ik nog altijd van ze leer. Dat je naast ze staat, in goede én in slechte tijden. Dat je niet in de gebaande paden loopt om samen het einddoel te bereiken. Ik ben altijd bezig met innoveren, met ‘het volgende’ en het meedenken met de ondernemers. Ik kan er echt van genieten als je iemands grootste succes bereikt. Of als je een bedrijf waarmee het slecht gaat weer enorm winstgevend maakt. Strategisch bouwen maakt alles mogelijk.

Inmiddels heb ik zo’n groot netwerk opgebouwd dat ik ‘altijd wel iemand ken’ of ‘iemand ken die iemand kent’. Op die manier kan ik precies de juiste mensen met elkaar in contact brengen, bruggen bouwen en verbinden. Zo krijg je precies voor elkaar wat je hebben wilt. Samenwerken en samen dingen bereiken, daar sta ik elke dag voor op.

Richard Lenting

BUSINESSCOACH

Werkt sinds september 2015 bij Activaa

Het helpen van mensen zit er al van jongs af aan in. Ik was gek op die spelletjes waarbij je een pretpark moest bouwen: klanten blij maken, je financiën op orde hebben, goed voor je personeel zorgen en er dan ook nog eens een goed rendement uit halen. Anderen helpen om dit ook te realiseren, dat geeft mij energie. Sinds september 2015 doe ik dit bij Activaa. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare.

Het continu met ondernemers in gesprek zijn, het beste in ze naar boven halen en dit ook weer kunnen toepassen bij andere ondernemers. Het is belangrijk dat je goed met mensen kan omgaan en dat je kan beoordelen hoe het met een onderneming gaat. Ik houd me het meest bezig met het adviseren van ondernemers, breder dan alleen hun administratie. Dat is het mooie aan dit vak en dat geeft mij energie.

Het team

Mateo van Dijk

Clientmanager

Ondernemers helpen met ondernemen, dat is wat mij energie geeft. De financiële administratie zo inrichten dat het geen last is, maar juist helpt bij het maken van keuzes. Prosessen zo optimaliseren dat er tijd vrij komt om te ondernemen. Adviezen geven die zich terugverdienen voor de klant. Dat zijn manieren waarop ik ondernemers wil helpen. Bij Activaa werk ik samen met collega’s die hetzelfde willen en samen vormen we een team dat klaarstaat voor onze klanten en hen helpt met de vele uitdagingen waar zij mee te maken krijgen. Ik ben blij dat ik dit dagelijks bij Activaa mag doen!

Erik Klinkien

Junior cliëntmanager

Mijn familie is een rasechte ondernemersfamilie. Ik vond het dus altijd al interessant om de groei van bedrijven te zien. Ik hield het nieuws erover in de gaten en las er boeken over en nu is het eindelijk zover dat ik het van dichtbij mee mag maken als junior cliëntmanager. Met goed klantencontact, het opstellen van jaarrekeningen en het adviseren van bedrijven, laat ik zien dat ik van toegevoegde waarde ben. Het leukste om te doen? Sparren met de klant, zodat zij zich uiteindelijk puur op het bedrijf kunnen richten en ik mijn steentje kan bijdragen aan de groei.

Bij Activaa zit ik helemaal op mijn plek. Er hangt een fijne sfeer, we werken met de leukste klanten en de beste collega’s. Het is geen ‘geitenwollensokken-accountantskantoor’, maar een kantoor waar we een heel andere insteek hebben: veel digitaal, pro-actief, snelle communicatie naar en met de klant en echt het beste uit de ambitieuze ondernemers halen.

Tamara Terlien

Gevorderd Assistent

Anders dan standaard, dat trekt mij wel aan. Dat is dan ook de reden dat ik bij Activaa ben gaan werken. Het is een jonge, vlotte onderneming en daar houd ik wel van! We zijn hier van ‘hup, werken en gaan’. Wat me het meest blij maakt, is als ik klanten blij maak. Een goede jaarrekening die voldoet aan alle eisen en dat de administratie helemaal in orde is. Nadenken over hoe we de administratie kunnen optimaliseren en de resultaten verbeteren. Mijn weg naar accountancy is ook anders dan standaard. Ik deed eerst een opleiding in paardenhouderij en ben erna doorgegaan met accountancy. Hier ligt toch wel mijn hart. Ik bouw een band op met de klanten en ben echt bezig een onderneming zo optimaal mogelijk te krijgen. Dat is toch mooi?

Davey van den Brink

Assistent

Toen ik klein was, was ik al bezig met geld en cijfers. Als ik vijf euro had, bedacht ik me hoe ik er tien euro van kon maken. Ik was altijd bezig met betere resultaten, sparen en doelen stellen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik de financiële sector in wilde, dus ik verdiepte me er al vroeg in. Toen ik van de middelbare school kwam, was de keus voor mijn opleiding dan ook snel gemaakt. Ik wilde de accountancy in en dat is gelukt! Toen ik tijdens mijn eerste jaar van mijn opleiding op zoek was naar een stage, viel mijn oog op Activaa: een vernieuwend accountantskantoor met jonge mensen die op een innovatieve manier werken. Bij Activaa ontzorg ik onze klanten door de administratie te doen, aangiftes voor inkomsten-, vennootschaps- en omzetbelasting te verzorgen en jaarrekeningen samen te stellen. Ik maak het graag makkelijk voor de klanten, zodat zij er niet meer naar om hoeven te kijken. Zien we met ons team iets opvallends of doet een kans zich voor? Dan laten we dat natuurlijk ook meteen weten. Dat geeft echt een goed gevoel. Als dingen goed zijn afgerond, dan ben ik pas tevreden.

Erwin Swanink

Assistent

Het mooiste compliment voor allebei is dat je als stagiair wil en mag blijven bij het bedrijf waar je afstudeerde. Tijdens mijn opleiding kwam ik terecht bij Activaa en voorlopig wil ik hier niet meer weg. Een vooruitstrevend accountantskantoor, waar veel digitaal gebeurt en je je omringt met leuke collega’s en minstens zulke leuke klanten. Al sinds kleins af aan roep ik dat ik dit werk wil doen, want mijn vader werkt ook op een accountantskantoor als assistent-accountant. En toen bleek ik ook nog eens goed te zijn met cijfers. Het is me echt met de paplepel ingegoten. Nu ik zie hoe blij klanten zijn als je ze op dingen attendeert, hun administratie helemaal in orde is en de jaarrekeningen kloppen — dan weet ik zeker dat ik de goede keus heb gemaakt.

Zorgen dat ondernemingen groeien, doordat je ervoor zorgt dat alles goed verloopt. Ik ga met een goed gevoel naar huis als ik alles heb gedaan wat ik kon, om de bedrijven weer een beetje beter te maken. Als accountantskantoor maken we het onze klanten graag makkelijk. Halen we alles uit de ondernemer. En dat betekent ook dat ik altijd het beste uit mezelf moet halen.

Stefan Stijsiger

Assistent

Ik wist eigenlijk nooit echt precies wat ik wilde doen ‘als ik later groot was’. Wel was ik altijd al goed met cijfers. En als je ergens goed in bent, vind je het automatisch ook erg leuk. Ik speelde graag Monopoly, was altijd de beste in hoofdrekenen en mijn resultaten bij M&O en Economie waren altijd heel goed. Daar wilde ik dus wel meer over weten. Mijn mentor op de middelbare school vond accountancy wel wat voor mij en hij heeft gelijk gekregen. Toen ik stage ging lopen bij Activaa, wist ik dat zeker. Ik koos voor de richting assistent-accountant, omdat ik daar veel klantencontact heb. Je helpt klanten met het complete plaatje: administratie, aangiftes, advies. Je wandelt met zo’n klant door het hele proces heen. Wat mij betreft is juist dat goud waard. Het beroepenveld verandert, want er gaat steeds meer automatisch. Als jij met je persoonlijke benadering en adviezen een klant écht verder helpt en een band opbouwt, dan is dat echt mooi.

Bij Activaa houd ik me bezig met alle soorten administraties, aangiftes en het opstellen van jaarrekeningen. Activaa is een fijne plek om dat te doen: leuke klanten waar je goed contact mee hebt en veel variatie in het werk. Met het team kijken we naar meer dan alleen cijfers. Zien we iets opvallends? Een kans, een verbeterpuntje of iets om een compliment over te maken? Dan doen we dat ook. Inmiddels ben ik afgestudeerd en ben ik blij dat ik bij Activaa aan het werk ben. Een vernieuwend accountantskantoor waar ik veel mag leren en klanten mag helpen groeien.

Melvin Spruit

Assistent

Al op de middelbare school wist ik dat ik ‘iets economisch’ wilde doen, maar wat precies — dát wist ik niet. Een vriend ging naar de open dag van Accountancy en ik ging mee, want dat leek mij ook wel wat. En inderdaad: accountancy sprak me heel erg aan, dus dat ben ik gaan studeren. Inmiddels zit ik in mijn laatste jaar en loop ik mijn (afstudeer)stage bij Activaa. Bij meerdere accountantskantoren gesolliciteerd en ook alle kantoren die zich via de Hogeschool Utrecht aanboden afgewezen, want ik wilde graag bij dit jonge, mooie, vooruitstrevende bedrijf werken. Een goede keus — er is hier veel kennis aanwezig, je leert snel en ik voel me hier thuis! Ik houd me zowel bezig met jaarrekeningen samenstellen, administratie voor klanten verzorgen en controleren of alles klopt. Daarnaast doe ik een onderzoek naar een actueel onderwerp in de wereld van de accountancy. Als alles is afgerond, dan ga ik de AA-kant op. In de toekomst wil ik bedrijven advies geven, want klanten helpen groeien is wat ik het liefste doe. Ik vind het mooi dat ik met mijn advies een bedrijf een extra stap kan laten maken. Door interesse te tonen, te bekijken wat een bedrijf écht wil, een luisterend oor te zijn, kan je het uiterste eruit halen voor een klant.

Accountancy en helpen zijn sowieso twee dingen die me blij maken. Ik werkte ook op open dagen op de hogeschool, om studenten te enthousiasmeren voor het accountancy-vak. Je zou me een ambassadeur van het vak kunnen noemen. Maar wel op een eerlijke manier, want het is wel pittig. Maar pittig of niet, het is heerlijk als je dag afsluit en je alles van je lijstje afgewerkt hebt en je de volgende dag weer verder mag met bedrijven helpen groeien.

Elie Ablahad

Junior Assistent

Geboren in Syrië en pas sinds 2014 in Nederland. Toch voel ik me in die korte tijd al heel erg thuis. In Nederland en bij Activaa. Het is een jong team en dat spreekt me heel erg aan. We kunnen en mogen ook allemaal van elkaar leren en iedereen heeft een hoog niveau. Ik word er gewoon vrolijk van. Waar ik ook vrolijk van word: cijfers. Ik verzorg aangiftes, maak administratie van klanten helemaal kloppend en vind het maken van analyses heel interessant. Als kind was ik altijd al bezig met getallen, handelen en met geld. Ik wilde alles onder controle hebben. Het verbaasde dan ook niemand dat ik in Syrië economie ben gaan studeren en hier nu voor accountant leer.

Elke dag hier is leuk, maar mijn dag is écht geslaagd als ik goed advies heb kunnen geven. Als ik klanten heb kunnen helpen. Betrouwbare cijfers invoeren, nooit slordig zijn en ervoor zorgen dat de administratie altijd klopt. Zorgen dat de klanten niet meer naar hun administratie om hoeven te kijken. Het is zo leuk om te zien hoe een bedrijf zich ontwikkelt. Om de (startende) ondernemer te leren kennen en helpen verder te groeien. Ik ben dankbaar dat ik dit werk kan doen.

Sabrina van Manen

Salarisadministrateur

Ik hield altijd al van dingen goed regelen en cijfers zijn al van jongs af aan mijn ding. Als je dan ook nog eens houdt van deadlines en van elke maand heel veel mensen blij maken, dan is salarisadministrateur je ideale baan. Ik heb elke maand een strakke deadline waar ik me aan moet houden, want ik wil dat iedereen op tijd zijn of haar salaris ontvangt. Want het gaat om meer dan elke maand op een knop drukken. Ik doe voor verschillende klanten de salarisadministratie, wat meerdere dingen inhoudt. Zoals dat klanten wijzigingen doorgeven als salarisverhogingen, eenmalige vergoedingen en een fiets van de zaak. Maar ook dat ik het salarissysteem inricht naar wens van de klant — denk dan aan verlof en een pensioenregeling. Daarnaast geef ik advies als iemand tussen neus en lippen door iets vertelt dat bij mij alle alarmbellen af laat gaan.
Dat is dan ook precies wat het werk zo leuk maakt: de variatie, de druk, de uitdaging en mensen blij maken met waar ze voor werken. En waarom het specifiek bij Activaa leuk is? Omdat ik samenwerk met allemaal jonge mensen, ik de functie helemaal eigen mag maken en het een uitdagend bedrijf is. Het is elke maand een feestje om ervoor te zorgen dat alles fiscaal juist is en om klanten goed te adviseren over bijvoorbeeld de werkkostenregeling, bonussen en wat er wel of niet netto mag. Je kan je voorstellen dat mijn favoriete dagen de dagen zijn waarop alles soepel verloopt: gehaalde deadlines, leuke vraagstukken en klanten die blij zijn met de antwoorden die ze krijgen.

Cynthia Kramer

Officemanager

Variatie en mensen blij maken — dat is waar ik van houd. Bij Activaa houd ik me dan ook bezig met bijna alles: nieuwe klanten in het systeem invoeren, een bloemetje bestellen voor een klant, ervoor zorgen dat niemand misgrijpt als hij of zij naar een pak printerpapier zoekt. Maar ook de algemene mailbox beheren, de telefoon aannemen, de post op de juiste bureaus leggen en eigenlijk gewoon zorgen dat alles op kantoor op rolletjes loopt.

Activaa is een ontzettend leuk bedrijf om te werken. Het pand is fijn, ik voel me op mijn gemak bij mijn collega’s, de werkzaamheden liggen me goed. Ik voel me eigenlijk gewoon heel erg thuis hier. Zo thuis, dat ik aan het einde van de dag gewoon schrik als ik op mijn horloge kijk en denk ‘oh, joh, het is al tijd om te gaan!’.

En als ik dan de deur achter me dichttrek en besef dat ik klanten blij en tevreden heb gemaakt (of gehouden), dan is mijn dag geslaagd. Het geeft me een goed gevoel als ik een klant goed heb geholpen en als ik blije gezichten op kantoor zie.

Jeroen Koning

Assistent

Een cliché voor volgens mij iedereen in de financiële wereld, maar ook ik wilde altijd al iets met cijfers doen. Ik was als kind al goed in rekenen, vond op jonge leeftijd cijfers al interessant. Het was kiezen tussen ICT en accountancy — en ik ben nog iedere dag blij met mijn keuze. Vooral nu ik helemaal mijn plek heb gevonden bij Activaa. Waar de meeste accountantskantoren stoffig zijn, werken met het motto ‘we doen het altijd al zo’ en meestal oudere mensen in dienst hebben, is Activaa precies het tegenovergestelde. Het gaat hier om groei: van jezelf, van de organisaties die klant zijn en van Activaa. Met alle ruimte om te leren, het beste uit alles en iedereen te halen, is het nóg leuker dan ooit om onze klanten sterker en toekomstbestendiger te maken. En als je dan een klant blij maakt door iets met spoed te regelen, problemen snel op te lossen en dat alles samenkomt en soepel verloopt, dan weet ik weer precies waarom ik dit werk doe.

Wat me dan zo aantrekt? Dat je een inkijkje hebt in allerlei ondernemingen. Al die cijfers en bijbehorende beslissingen. Dat je twee vergelijkbare ondernemingen hebt, die allebei dezelfde omzet draaien, maar de één heeft twee ton winst en de ander heeft niks. Dat fascineert me. Wat voor slimme keuzes kan je maken, wat kan je doen, om het maximale resultaat te behalen? En dat kan van alles zijn: meer vrije tijd of juist meer geld. Zo goed mogelijk helpen, van het verwerken van administraties en aangiftes tot adviseren.

Ondernemen met activa(a), daar zit toekomst in

Het is onze missie om op een leuke manier het maximale resultaat uit de ondernemer én het bedrijf te halen. Het maximale kan van alles zijn. De één wil meer vrije tijd en neemt genoegen met wat minder geld, terwijl een ander vooral veel geld wil. Samen met jou bouwen aan je onderneming en je toekomst. Staat de fundering van je bedrijf al als een huis? Dat alles voor jou en de mensen om je heen goed geregeld is; daar staan wij voor.

We stoppen niet bij de onderneming Wil je alles goed geregeld hebben? Dan stoppen je keuzes niet bij je onderneming. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als jij overlijdt? Je wilt er niet te lang over nadenken, dus daarom doen wij het voor je. Gelukkig zijn er ook leukere dingen, zoals kansen die privé erg mooi uitpakken. Ook daar kijken we naar.

De beste keuzes Als je graag een persoonlijke businesscoach en accountant achter je hebt staan die jouw taal spreken, je volkomen ontzorgen en goed bereikbaar zijn, dan kan je op ons rekenen. Door altijd direct en eerlijk te zijn, maken we samen de beste keuzes. We bouwen graag een persoonlijke band met je op. Want een beslissing kan wel bij je bedrijf passen, maar past het ook bij jou? Ontdekken en aanvoelen wat jij nodig hebt om het maximale te bereiken. Dat kunnen we als geen ander.

Wat kan Activaa Accountants en Adviseurs voor jou betekenen? Wil je meer weten over wat wij specifiek voor jou kunnen doen? Neem gerust contact met ons op! Het is gratis, vrijblijvend en zeker geen straf om met ons aan de lijn te hangen. We zijn bereikbaar op 085 060 09 60. Spreken we je snel?

Activaa. Voor ondernemers die het écht willen maken.
✓ je eigen adviseur ✓ altijd inzicht
✓ per maand opzegbaar ✓ tijdsbesparing ✓ gemak