Waarom je mijlpalen altijd moet vieren

Elke mijlpaal is er één en is het waard om te vieren. Al is het de allerkleinste mijlpaal en stelt het over een jaar misschien wel helemaal niets meer voor. Maar of je dat tegen die tijd denkt of niet, het behalen van een mijlpaal is reden voor een feestje. Hoe vier je mijlpalen nou echt goed? In deze blogpost lees je er alles over!

De Nederlandse cultuur is er niet één van je successen vieren en trots op jezelf zijn. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’ We zijn in ons hoofd al bezig met het volgende doel en vergeten wat we al gepresteerd hebben. Waar we vandaan komen. En zeg eens eerlijk: hoe vaak vier jij successen met je medewerkers? Hoe vaak bel jij je vrienden op met een succesverhaal en de vraag wanneer jullie dit gaan vieren? En dan écht vieren — niet alleen een reden hebben om met elkaar te eten en te proosten.

Het nut van succes vieren

Stilstaan bij je succes voelt in het begin misschien wat onwennig, maar het zorgt ervoor dat je stilstaat bij je leven. Je maakt er echt een mijlpaal van in je geheugen, waar je oprecht blij mee bent als je terugdenkt aan de afgelopen jaren en al die mijlpalen voor de geest haalt. Het heet ‘ankeren’: het gaat niet mee in de stroom van gebeurtenissen op een dag, maar is echt een losstaande mijlpaal in je hoofd. Maar er is meer.

Succes vieren zorgt voor extra werkplezier

We willen allemaal waardering, want dat draagt bij aan ons werkplezier. Zonder werkplezier hebben we stress, zijn we moe en het kost de werkgever geld, want er is een hoger risico op ziek zijn. Het vieren van succes draagt bij aan het werkplezier, waardoor je positievere werknemers hebt. Die trots zijn op wat jullie allemaal doen.

Persoonlijke groei en motivatie

We hebben allemaal doelen in het leven — hoe groot of hoe klein ook. We willen productief zijn, doelen behalen. Dan voelen we ons nuttig en tevreden. Hebben jullie gezamenlijke doelen waarbij een ieder zich mag ontwikkelen, dan is de motivatie al groot. Vier je het behalen van het doel ook nog eens, dan is iedereen nóg gemotiveerder om aan de slag te gaan.

Het geeft inzicht

Om te weten of je wel écht iets te vieren hebt, moet je eerst een doel stellen en heel goed bekijken of het doel wel behaald is. Hoe hebben jullie dat gedaan? Wat ging goed en wat kan beter?

Het is de basis voor meer succes

Met een goede bedrijfscultuur waarin je mijlpalen viert, bouw je aan een stevig fundament voor meer succes. We weten heus dat succes in het verleden geen garantie is voor de toekomst, maar als je een sterk en gemotiveerd team hebt staan, ben je al een heel eind in het behalen van nieuw succes. Geef elkaar complimenten, vier succes en heb plezier in wat je doet. Het trots zijn zorgt voor stofjes in je lijf die je een goed gevoel geven. Zo fijn, dat je het wil herhalen. En ja, je wil jezelf dus opnieuw uitdagen, wat je misschien niet zo voelde als je de mijlpaal niet zou vieren.

Zo vier je mijlpalen

Goed, als we niet langer geloven in dat bescheidenheid iets positiefs is, is het vieren van successen pas écht leuk. Het verbindt, je toont waardering en het brengt een sneeuwbaleffect teweeg om meer succes te behalen. Twee tips om het goed aan te pakken.

1. Kies je voor een cadeau? Maak het dan persoonlijk en uniek. Geef dus geen boek over vlees grillen aan een vegetariër en geef geen vliegticket aan iemand met vliegangst. Je viert namelijk iets om een bijzonder moment te vieren — een moment waar je medewerkers aan hebben bijgedragen. Geef daarom persoonlijke aandacht: die goede fles drank waar je haar of hem al vaker over hoorde of die geurkaars ‘die zo lekker is’. Kijk ook naar de waarden van je bedrijf. Hechten jullie veel waarde aan de balans tussen werk en privé? Misschien is het dan goed om het te vieren met de gezinnen erbij.

2. Ga je voor een feestje? Betrek je mensen bij de ideeën. Weinig zo lullig als een bedrijfsfeestje organiseren waar niemand blij van wordt. Al gooi je er nog zo veel geld tegenaan — als het personeel het niks aan vindt, is het niet leuk. Om te voorkomen dat het management de plank totaal misslaat en om iedereen het gevoel te geven belangrijk te zijn, betrek je je medewerkers erbij. Iedereen blij!

Is je volgende mijlpaal een hogere winst? Mogen we dan met je meedenken?

Is het volgende doel een bepaald winstdoel? En wil je dan weten of je winst uit mag keren of hoe je zo min mogelijk belasting betaalt? En hoe zit het met de gezondheid van je bedrijf? We denken heel graag met je mee. We helpen het beste uit jezelf en je onderneming te halen. Wil je ook ontzorgd worden op het gebied van salarissen en administratie? Regelen we. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.