Voordelen van het uitbesteden van je administratie

Als iemand je vraagt waarom je bent gaan ondernemen, zeg je waarschijnlijk niet dat je dit doet omdat je administreren zo leuk vindt. De meeste ondernemers besteden hun administratie uit. Aan ons, bijvoorbeeld. Als accountant zijn wij op de hoogte van alle ins en outs en helpen we je graag met je administratie. Maar wat nou precies de voordelen zijn van je administratie uitbesteden? Dat lees je hier.

Je houdt tijd over voor andere dingen

In de tijd dat jij je bonnen aan het uitzoeken bent, had je ook een gouden business idee met bijbehorende omzet kunnen bedenken. Dat is één van de grootste voordelen van je administratie uitbesteden: jij hebt tijd voor andere dingen. Het voordeel hangt wel af van wat voor bedrijf je hebt. Verstuur je maar een paar facturen per maand en heb je eigenlijk geen inkoop te doen? Dan besteed je maar weinig tijd aan je administratie en is het eigenlijk prima zelf te doen.

Voorkom boetes

Heb je de blogpost over de fiscale bewaarplicht voor ondernemers al gelezen? Je hebt niet alleen een hoop rechten als ondernemer, je hebt ook een boel plichten. Je administratie moet tiptop in orde zijn en aan eisen voldoen. Dat is best een karwei. Tel daar de aangiftes eens bij op en je hebt alle ingrediënten voor hoge boetes als het verkeerd gaat. Wij zorgen ervoor dat alles klopt en dat je geen boetes krijgt.

We denken met je mee

Als je je administratie (aan ons) uitbesteedt, zien wij waar je kansen liggen. Wij denken met je mee om je administratie én je onderneming zo optimaal mogelijk te krijgen. Geen enkel belastingvoordeel is voor ons onbekend, dus jij pikt van alles een graantje mee. We gaan voor het hoogst haalbare en zijn continu met ondernemers in gesprek om het beste in hen en het bedrijf naar boven te halen. Zien we dat het goed gaat? Dan maken we het nóg beter. Zit je bedrijf in een dip? Dan zorgen we voor meer winst. Besteed je administratie uit en krijg persoonlijk en passend advies.

Zelf doen of uitbesteden?

Je moet jezelf afvragen of je je administratie per se zelf wil blijven doen of dat je het lekker uit handen geeft. Sommige ondernemers denken dat ze het zelf moeten doen om zo volledig op de hoogte te zijn van wat er in je bedrijf gebeurt. Dat hoeft niet als je je administratie uitbesteedt aan ons. Wij brengen je op de hoogte van alles wat je moet weten, zorgen dat je kansen pakt en op tijd bijstuurt en we voorkomen dat je boetes krijgt als je in alle drukte je aangifte vergeet.
Ga je het zelf doen? Overweeg dan een boekhoudpakket en neem een accountant in de arm die je helpt je administratie in te richten en die je boekhouding controleert.

Wil jij je administratie uitbesteden?

Ben jij ervan overtuigd dat je je administratie wil uitbesteden? Snappen we. Een goede accountant verdient zichzelf terug. En daar kan je bij ons van op aan. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.