Op vakantie? Laat je zaak goed achter!

Als je een eigen bedrijf hebt, is het misschien nóg moeilijker om op vakantie te gaan en je werk echt achter te laten. In deze blogpost geven we je tips om te ontspannen en je bedrijf goed achter te laten.

Voorbereiding is key

Met voorbereiding bedoelen we niet dat je al een paar keer onder de zonnebank gaat en voldoende miniverpakkingen aanschaft voor in je handbagage.

• Stel een out-of-office in (en controleer of het werkt!) waarin je aangeeft dat je op vakantie bent, bij wie de mailer wél terecht kan en wanneer je je mails weer oppakt.
• Zorg voor ontspannende laatste dagen voordat je vertrekt door je agenda al wat leger te houden. Zo is er ruimte voor spoedzaken, goede overdrachten en heb je geen stress bij het afronden van lopende zaken.
• Bedenk goed of je wel of niet bereikbaar bent tijdens je vakantie. Wil je bereikbaar zijn, spreek dan tijdstippen af waarop je te bellen bent of waarop je je mailbox opent. Wil je niet bereikbaar zijn? Zorg er dan voor dat iedereen weet bij wie hij of zij terechtkan voor specifieke zaken.

Tip: het schijnt dat het voor je vakantiegevoel slim is om middenin de week te vertrekken en ook middenin de week weer terug te komen. Je hebt dan nog langer het vakantiegevoel, want die week voor en de week na je vakantie heb je een lekker kort weekje.

Goed overdragen

Een goede overdracht is het halve werk. Je trekt met een gerust hart de deur achter je dicht; je weet dat het allemaal goed geregeld is. Bij je overdracht maak je duidelijk:
• wat je verwachtingen zijn;
• wanneer je medewerkers of vervanger(s) bepaalde taken moeten uitvoeren en wie verantwoordelijk is voor welke taak;
• waar zij benodigde zaken vinden en eventuele inloggegevens of toegangsrechten;
• voorbeelden van hoe je dingen graag ziet, als je dat nodig vindt.

De wet zegt ook iets over vakantie en medewerkers

Nog even ter opfrissing: informatie over de vakantiedagen van je werknemers. Hier staan de belangrijkste dingen voor je op een rij.

• Iedere fulltime medewerker heeft bij de wet recht op 20 vakantiedagen per jaar. Parttimers hebben recht op minder vakantiedagen. Dit bereken je naar rato.
• Je mag natuurlijk altijd meer vakantiedagen geven.
• Vakantiedagen mag je niet uitbetalen, tenzij de werknemer uit dienst gaat. Bovenwettelijke vakantiedagen (die extra vakantiedagen dus) mag je wel uitbetalen als dat is opgenomen in het contract of in de cao.
• Werknemers mogen hun eigen vakantieperiode kiezen. Je mag dit weigeren, maar alleen met een heel goede reden als topdrukte of het mislopen van werk voor de vakantie van die werknemer. Je moet het binnen twee weken na de vakantie-aanvraag melden aan de werknemer. Heb je het al toegezegd, dan kan je dit ongedaan maken. Je tast dan wel diep in de buidel, want je bent verplicht de kosten die je werknemer gemaakt heeft, te vergoeden.

’Welkom terug!’

Hoelang je ook wegblijft, er komt een moment dat je weer aan de slag gaat. Plan niet meteen je eerste dag weer helemaal vol met afspraken, deadlines en andere verplichtingen. Rustig opstarten, bijpraten met je collega’s en je mail op je gemak wegwerken is beter voor je productiviteit. Sommige mensen stellen zelfs hun out-of-office net iets langer in, zodat je meer rust hebt om zaken op te pakken. Tip: plan een moment in om te evalueren hoe het ging tijdens je afwezigheid. Wie weet zijn er dingen die makkelijker of beter kunnen en kan je nóg vaker op vakantie, omdat je bedrijf zo goed doordraait als jij er niet bent. 😉

Het team van Activaa wenst je een fijne vakantie!