5 tips voor het vinden van de juiste bedrijfscoach

Persoonlijke en daarmee ook zakelijke ontwikkeling is misschien wel hét thema van dit jaar. We zijn massaal op zoek naar een bedrijfscoach die je helpt om jou en je bedrijf verder te helpen. Coaches schieten als paddestoelen uit de grond en het is logisch als je door de bomen de juiste bedrijfscoach niet ziet. Wanneer is een coach een goede coach? In deze blogpost geven we je 5 tips voor het vinden van de juiste bedrijfscoach.

Voordat je een goede bedrijfscoach vindt, moet je eerst helder hebben waar je de coach voor nodig hebt. Is dat omdat je kansen laat liggen? Of heb je juist iemand nodig die je motiveert en energie geeft? Kan je wel wat hulp gebruiken bij het bedenken van nieuwe verdienmodellen? Ga op basis daarvan op zoek, want dan is de kans het grootst dat je de juiste bedrijfscoach vindt.

Bedenk heel goed wat je verwacht en maak een checklist

Wat verwacht jij van je coach? Wil je iemand die op de rem trapt en tegengas geeft? Of leer jij makkelijker van iemand die met je meevoelt? Voel jij je beter bij iemand die formeel is of zoek je iemand waarmee je bij wijze van spreken de kroeg in zou gaan?

Je hebt verschillende soorten coaches en het is goed het verschil te weten. Een executive coach richt zich op ontwikkeling van topmanagers. Een loopbaancoach kijkt juist naar de carrière en de ontwikkeling én naar de in- en uitstroom bij je bedrijf. Als je een coach inschakelt voor jezelf, ben je op zoek naar een bedrijfscoach (of business coach). Hij of zij helpt jou en je bedrijf verder.

Maak voor jezelf een checklist met punten waaraan jouw coach moet voldoen. Bijvoorbeeld:
✓ geeft energie
✓ ziet kansen al van mijlenver aankomen
✓ is constructief kritisch
✓ …

Doe een rondvraag in je netwerk

Ken je ondernemers waarvan je vindt dat zij het ontzettend goed doen? Heb je een voorbeeld? Zijn er mensen in jouw netwerk die op je lijken? Vraag eens in je netwerk of er ondernemers zijn die met een coach werken. Kennen zij iemand die goed bij jou past? Grote kans dat je goede tips krijgt of dat je juist afraders ontdekt.

Voer proefgesprekken om te kijken of het klikt

Heb je een paar coaches gevonden die jou geschikt lijken? Dan is het tijd om te ontdekken met wie je de beste klik hebt. Jouw gevoel bij iemand is allesbepalend. Voel je je op je gemak? Durf je alle vragen te stellen? Voel je je serieus genomen? Vertrouw je je potentiële coach? Verloopt jullie communicatie goed? Heb je het idee dat hij of zij je de juiste inzichten kan geven?

Een coach is zo nauw betrokken bij jou en je bedrijf dat het onmogelijk is om te werken met een coach waar je geen klik mee hebt. De coach moet bij jou, je bedrijf en je doelen passen, anders wordt het niks. Zo iemand maakt — als het goed is — het verschil voor jouw bedrijf en jullie gaan waarschijnlijk maanden tot zelfs jaren samenwerken. Wel zo fijn als je dan goed met elkaar overweg kan.

Effe checken

Zoals al eerder geschreven: coaches schieten als paddestoelen uit de grond. Er zijn er heel veel om uit te kiezen en het is ook nog eens een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zich coach mag noemen en dat de kwaliteit sterk verschilt. Je wil geen tijd en geld verspillen, dus dat je iemand checkt op opleiding(en), beroepsverenigingen als Noloc en overkoepelende organisaties is helemaal niet gek. Ga ook eens na of je meer informatie over de coach vindt. Staat hij of zij in boeken of publicaties? Hebben ze artikelen gepubliceerd over werk dat ze eerder deden of hun kijk op bepaalde bedrijfsuitdagingen? Misschien vind je ook wel een klant van de coach en kan je diegene vragen naar de ervaringen.

Wees echt kritisch en stel concrete vragen

Tijdens je kennismaking is het goed om echt kritisch te zijn. Stel dan ook concrete vragen, zoals:
• hoeveel sessies zijn er nodig om je doel te bereiken?
• wat levert het me precies op?
• wat kost het me in totaal?
• wat is het slagingspercentage?

Elke goede coach geeft ook concrete antwoorden. Hij of zij kent de eigen kwaliteiten en is er om jou en je bedrijf verder te helpen.