Accountants vervangen door robots?

Er verandert een hoop de laatste jaren. Zo ook de rol van accountants. Wat gebeurt er de komende jaren? Volgens Accenture’s Finance 2020 vervangen robots straks 40% van ons werk.

Robots kunnen vandaag de dag een hoop. Ze vervangen ledematen, wieden het onkruid uit je tuin en stofzuigen je hele huis terwijl jij aan het werk bent. Maar vervangen ze ook onze hersenen? Sommige accountants vrezen voor hun baan of voor hun accountantskantoor. Want als robots het overnemen, dan komen er geen nieuwe collega’s bij. Een robot zou vooral routinematige taken op zich nemen. Taken die nu bij een accountant liggen…

Professionaliteit en persoonlijke aandacht

Toch zijn we bij Activaa niet bang voor het digitale tijdperk. We zijn zéker bezig met automatiseren en het vergemakkelijken van processen, maar wel met een professionele, menselijke blik. Bij Activaa hechten we waarde aan persoonlijk contact en het leren kennen van de klant. Dat zijn taken die alleen mensen goed uit kunnen voeren. En alleen op die manier kunnen we onze klant goed helpen het maximale uit zichzelf en uit de onderneming te halen.

Jonge accountants goed opleiden

Het is belangrijk dat we jonge, lerende accountants de juiste vaardigheden meegeven. De accountancy verandert en als innovatief accountantskantoor gaan we daar graag in mee. We leren steeds meer over data, IT-toepassingen en andere digitale snufjes. Krijgen we een automatische update van de resultaten van een klant? Onze eigen scherpe blik moet deze resultaten interpreteren, zodat we vervolgens persoonlijk contact op kunnen nemen en inspelen op die resultaten.

Met automatisering én goede accounts zorgen voor een mooie toekomst

Onze conclusie? De intelligente technologie brengt ons goede dingen. En we hebben onze accountants nodig om samen voor een nóg mooiere toekomst te gaan. Voor de klanten en voor Activaa. We draaien volledig mee in deze ontwikkeling en werken altijd met de modernste systemen. Op de hoogte blijven en ons ontwikkelen daar draaien wij onze handen niet voor om. En tóch blijven we veel waarde hechten aan persoonlijk contact en de menselijke factor. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat je ons nooit meer spreekt.

Werken bij een accountantskantoor?

Ben jij ervan overtuigd dat jij echt veel beter bent dan een robot en hoor jij thuis in een jong en ambitieus team? Activaa heeft een aantal vacatures openstaan. We zijn op zoek naar stagiairs, een salarisadministrateur en assistent-accountants. Laat jij wat van je horen?