Horizontaal toezicht

Bij horizontaal toezicht is samenwerking het sleutelwoord. 

Activaa heeft een convenant met de Belastingdienst gesloten. Omdat wij dit convenant met de Belastingdienst hebben gesloten moet je wel bereid zijn te bevestigen dat je je financiële administratie en andere benodigdheden tijdig, juist en volledig bij ons aanlevert en dat je een relatie met de Belastingdienst wilt onderhouden die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen, transparantie en begrip.

Door het ondertekenen van de opdrachtbevestiging stem je hiermee in en zullen wij je aanmelden voor horizontaal toezicht voor (indien van toepassing) de omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting.

Horizontaal toezicht levert je een aantal voordelen op. Wij zetten de belangrijkste voordelen uiteen:

Verwerking

Omdat je aangifte bij de Belastingdienst het stempel ‘aanvaardbaar’ krijgt, wordt deze veel sneller verwerkt. Je hebt dus eerder duidelijkheid over je aangifte.

Controle

De Belastingdienst controleert slechts steekproefsgewijs. Daardoor zijn er minder controles. Als een controle nodig blijkt te zijn, dan wordt deze veel sneller gestart en afgerond.

Standpunt

In de fiscale wetgeving is interpretatie mogelijk en nemen wij samen met je standpunten in voor een zo gunstig mogelijke afwikkeling van de aangifte binnen de wettelijke grenzen en ethiek. Onder horizontaal toezicht lichten we vooraf dat standpunt toe als we inschatten dat de Belastingdienst er anders over zou kunnen denken. De Belastingdienst beoordeelt het ingenomen standpunt vervolgens met de kennis van dit moment. Daardoor weet je sneller waar je aan toe bent.

Definitieve aanslag

De Belastingdienst stelt snel een definitieve aanslag vast.

Middeling

Door het direct opleggen van een definitieve aanslag kun je (indien van toepassing) sneller de middeling toepassen.

Betalingsproblemen

Wanneer je onverhoopt betalingsproblemen hebt, zullen verzoeken om betalingsregelingen soepeler worden afgewerkt en geaccepteerd en kan sneller in contact worden getreden met de invorderaar.

Vast contactpersoon

Wij hebben vaste contactpersonen bij de Belastingdienst. Daardoor verloopt de communicatie veel directer en sneller.

We helpen je niet alleen het beste uit jezelf en je onderneming te halen. We ontzorgen ook.

Meer info

Wil jij graag meer informatie? Neem direct contact met ons op via onderstaande mail of telefoon. Wil je liever teruggebeld worden, vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring voor bezoekers te verbeteren.